Lisää arkiaktiivisuutta!
Esimerkiksi kehon rasvaa ja painoa pudotettaessa, on syytä panostaa myös arkiaktiivisuuteen. Onhan makoilu ja istuminen kivaa, muttei se edesauta ainakaan laihtumista. Mitä enemmän löhötään, sitä vaikeampaa on ylläpitää riittävää kokonaisaktiivisuuden tasoa.


Lisää hyötyliikuntaaHelppoa hyötyliikuntaa on esimerkiksi suosia portaita hissin sijaan ainakun mahdollista, käydä kaupassa kävellen tai pyörällä auton sijaan, nettikaupoissa surffailun sijaan käydä ihan fyysisesti kaupassa perinteisesti shoppailemassa, puhu puhelimeen seisaaltaan tai kävellen istumisen sijaan ja tapaa kavereita kasvotusten äläkä pelkästään somessa (siitä on lukuisia muitakin hyötyjä). Näiden hyötyliikuntakikkojen avulla saat päivittäistä kulutusta isommaksi.


Hyviä rutiineja arkeenTerveellisiä ja hyviä rutiineja arkeen ovat mm. istumisen katkaisu kävelemällä, muutaman kerran tunnin aikana (esim. töissä). Tähän on myös loistava yhdistää lyhyet ja kevyet venyttelyt, sillä ne voivat ehkäistä tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja.

Pitkillä automatkoilla yhden pysähdyksen taktiikka kannattaa unohtaa ja kannattaa pysähtyä useinkin pienelle taukojumpalle, myös mieli ottaa tästä positiivista boostia. Ja mitäpä jos parkkeeraisit töissä tai kaupassa autosi lähimmän paikan sijaan sinne kauimmaiseen ruutuun ja keräisit näin helppoja askeleita talteen? Melko hölmöltä tuntuu myös ajaa autolla salille ja mennä sinne juoksemaan juoksumatolle tai heilumaan crosstrainerille ja ajaa autolla takaisin kotiin. Töissä lounaalla voi käydä kävellen, perinteisen lähiruokalan sijaan. Palaverien ja pidempien keskustelujen ei tarvitse välttämättä aina noudattaa samaa tylsää kaavaa, vaan ne voisi välillä pitää vaikka seisten, why not? Vai olemmeko jo niin tapoihin kangistuneita, ettei moinen käy?


Jokaisen meidän kannattaa miettiä itselle sopivimpia rutiineja omaan arkeen ja alkaa toteuttaa niitä. Pitkässä juoksussa niistä voi olla isostikin apua.