Kevään ja valon tuomat hyödytKevät tulee, sitä on odotettu todenteolla jo tovi. Kevään mukana luonnollisesti lisääntyvä valon määrä tuo paljon iloa elämäämme, varsinkin meille aurinkofriikeille, jotka lataudumme onnellisimmillemme juuri aurinkoisina päivinä. Lisääntyvä valoisuus tuo mukanaan lähes pelkkää hyvää. Aurinko vaikuttaa mm. uneen, mielialaan, rakkauteen ja painoon. Tämä viikon fakta on ehdottomasti yksi suosikeistani näin kevään kynnyksellä! Todettakoon vielä, että päivä on tänään taas useita minuutteja pidempi kun eilen, jes!


Sittempä kevään ja auringonvalon tulosta buustia ottaviin asioihin:

Heräät virkeämpänäErään unitutkijan mukaan kevät ennen kellojen siirtämistä on parasta aikaa unen kannalta.
Mitä enemmän aamulla on valoa, sitä virkeämpänä ihminen herää. Siitä on oikeastaan vain hyötyä. Ongelmia voi tulla sitten keväämmällä, kun siirrytään kesäaikaan ja tulee taas hetkellisesti pimeämpiä aamuja.
Jos kesäaikaan siirtymisestä selvitään, voi auringosta kuitenkin tulla lopulta överit. Siihen ei enää vaikuta direktiivit, vaan Suomen maantieteellinen sijainti, jolle ei paljoa valitettavasti ole tehtävissä. Kesällä saattaa tietysti ongelmaksi tulla se, että valoisaa aikaa on jo todella runsaasti. Eli jos illalla oleskelee paljon valoisassa, niin se voi haitata nukkumista.


Painosi voi pudotaKevät on myös kevyttä aikaa. Silloin jopa paino voi pudota, kun ihminen ei syö yhtä paljon kuin talvella. Pimeään vuodenaikaan ihminen syö tavallista enemmän erityisesti illalla ja iltapäivällä, kun sisäinen kello jätättää.
Monelle saattaa tulla kilo tai kaksi, jopa kolmekin kiloa painoa lisää talven aikana. Ylenmääräiseen nälän tunteeseenkin kevät tuo helpotuksen.


Voit rakastua helpomminJopa rakastuminen on suotuisampaa keväällä! Auringonpaisteesta tuleva valo näyttäisi lisäävän serotoniinin tuotantoa aivoissa. Jos lisääntynyttä serotoniinia käytetään enemmän tietyillä aivoalueilla, jotka osallistuvat tunnetilojen säätelyyn, se voi suosia myös rakastumisen tunteen syttymistä tavallista helpommin.
Sanonta - kevät on rakkauden aikaa ei siis ole täysin tuulesta temmattu, vaan ehkä jopa auringosta. Auringonpaisteessa vastaan tuleva ihminen voi näyttää täysin erilaiselta kuin toinen, joka pimeydessä vaeltaa.
Vieraat kasvot viehättävät helpommin ja tunnetaan empatiaa eli ollaan kiinnostuneita toisen tunnetiloista. Kaikki tämä tietysti edistää sitä, että suotuisissa olosuhteissa myös rakastuminen voi syttyä tavallista helpommin.


Hymyilet todennäköisesti herkemminJos keväällä rakastutaan, ollaanko myös onnellisia? Erään tutkijan mukaan onnellisuus vakiintuu tietylle tasolle pidemmän ajan kuluessa. Sitä ei aurinko hetkauta, mutta aurinkoinen hymy sen sijaan voi vaikuttaa mielialaan.

- Tunneonni ja mieliala sahaa tietysti ihan päivittäin. Siihen ei tarvita kuin joku hymyilevä ihminen, niin sen taso voi hetkellisesti nousta.
Hän näkee nykyihmisen häivyttäneen pimeyden ja valon raja-aidat onnen tieltä.

- Vuodenajan vaihtelut ovat varmasti ennen olleet paljon tärkeämpiä, mutta nythän olemme häivyttäneet näitä eroja kuten vuorokausirytmin. Ihmiset rikkovat luontaisia rytmejä tekniikan avulla ja tottumuksilla.

Suomen leveysasteilla kevät on valon osalta parasta aikaa. Tosin yksi häiriötekijäkin löytyy. EU-direktiivi sitoo Suomen siihen, että kellot siirretään kesäaikaan. Ihmisen sisäiseen kelloon sitovuus ei ulotu. - Siitä on kyllä haittaa. Se häiritsee nukkumista, terveilläkin ihmisillä. Sillä näyttäisi olevan vaikutusta myös niin, että se rasittaa sydäntä ja verisuonia, tutkija toteaa. Tämä oli tämmöinen vähän rennompi onnellisuus-uutinen liittyen kevään tuloon. Mukavaa kevättä!