Lyhyt esittely!


Moi! Olen Sami Timonen, 24 vuotias lupsakka savolainen Kuopiosta. Koulutukseltani olen FAF Personal trainer, FAF Gym Instructor kuntosaliohjaaja sekä koulutettu Psyykkinen valmentaja. Tällä hetkellä opiskelen Savonia ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta fysioterapeutiksi. Pääopintojeni ohella suoritan urheiluravitsemuksen opintoja Itä-Suomen avoimessa yliopistossa. Olen koko elämäni liikkunut ja urheillut; päälajina on ollut jalkapallo, jota olen pelannut juoniorivuodet KuPS:ssa A-junioreihin asti jonka jälkeen siirryin pelaamaan miesten tasolla Siilinjärven palloseuraan. Olen myös valmentajana ollut parisen vuotta KuPS B2 juniorijoukkueessa, viime kauden KuPS A2 junioreissa sekä tällä kaudella Kings Akatemiassa vastaten pelaajien fysiikkaharjoittelusta. Palloilulajit ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Kesäisin urheilen mm. pelaamalla tennistä, lenkkeillen, käyden salilla, pyöräillen, treenaten ulkona sekä tietenkin pelaten jalkapalloa. Talvisin eniten tulee pelattua jalkapallon lisäksi sulkapalloa ja keilailtua, jota tuli nuorempana myös harrastettua aktiivisemmin. Lisäksi tykkään monipuolisesta fysiikkaharjottelusta ulkona luonnossa, juoksuradoilla sekä saleilla. Urheilu, liikkuminen ja terveelliset elämäntavat ovat tärkeä osa elämääni.

Ihmisenä omaan valtavan halun kehittyä minulle tärkeissä asioissa. Haluan oppia jatkuvasti uutta terveydestä, hyvinvoinnista, harjoittelusta, psykologiasta, liikkumisesta ja kaikesta mitä tähän isoon hyvinvoinnin kokonaisuuteen kuuluu. Kartutan tietojani jatkuvasti lukemalla kirjoja ja kouluttautumalla lisää, joten asiakkaillani on viimeisin tieto käytettävissään. Kiinnostuksen kohteitani ovat erityisesti (urheilu)ravitsemus, urheilun ja liikkumisen psykologinen puoli, mentaalivalmennusasiat, aerobinen treenaaminen sekä kuntosaliharjoittelu. Uskon, että tärkeintä tällä alalla on itsensä jatkuva kehittäminen, asiakkaiden tarpeiden huomioiminen ja positiivinen ja avoin asenne.

Luonteeltani olen iloinen, rento, positiivinen, huumorintajuinen ja kilpailuhenkinen. Tykkään rennosta meiningistä ja itsensä haastamisesta, siitä että tehdään spontaaneja juttuja hetken mielijohteesta, oli se sitten vaikka benji-hyppy tai yllärireissu jonnekin! Tykkään hyvästä huumorista, eikä asioita tarvitse aina ottaa niin vakavasti. Yritän löytää asioista niiden positiiviset puolet ja olla kiitollinen kaikesta mitä on saanut.

Valmentajana olen kannustava, huolellinen ja iloinen, mutta myös vaativa ja motivoiva. Minulle on tärkeää, että treenit tehdään hymyssä suin ja iloisella fiiliksellä, mutta tosissaan. Riittää kun tekee parhaansa, sillon ei kukaan voi vaatia enempää. Myös itsensä haastaminen ja itsensä ylittäminen ovat minua valtavasti motivoivia ja tärkeitä asioita ja ne elementit näkyvät myös valmennuksessani.

En tarjoa sinulle oikotietä onneen, sellaista ei olekkaan. Tarjoan sinulle neuvot ja ohjeet saavuttaaksesi tavoitteesi, mutta työn joudut tekemään itse. Tsemppaan ja motivoin sinua kyllä, mutta sinun puolestasi minä en voi treenata. Jos sinulla on mielessäsi selkeät ja realistiset tavoitteet, tulet saavuttamaan ne kyllä, jos todella niin olet päättänyt, haluat tarpeeksi ja olet valmis tekemään töitä. Asenne ratkaisee. Aina.